Datum a čas

Dnes je sobota, 21. 10. 2017, 12:24:42

JÍDELNÍČEK

AKTUÁLNÍ JÍDELNÍČEK MŠ DRŽKOVÁ

Zlínský deník

Aktuální zprávy z našeho regionu nalezne na:

Zlínský deník - odkaz

Horní Podřevnicko

Stále čerstvé pozvánky na akce v regionu Slušovicka a Vizovicka naleznete na:

Horní podřevnicko

Východní Morava

Východní Morava

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Czech English French German Italian Polish Russian Spanish

Svátek

Svátek má Brigita

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Den původních odrůd jablek

Zítra má svátek Sabina

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Aktuální počasí

Počasí dnes:

21. 10. 2017

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, na Moravě a ve Slezsku zpočátku občasný déšť. Denní teploty 14 až 18°C. Noční teploty 10 až 6°C.

Přehrát/Zastavit Další

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Září víno vaří, říjen víno pijem.

Pranostika na akt. den

Svatá Uršula perličky rozsula, ráno vstala, posbírala, ani jediné nenechala.

Východ a západ slunce

Slunce vychází:07:18

Slunce zapadá:17:48

Odkazy

Živé obce

Interaktivní malovaná mapa Zlínsko a Luhačovicko

TV Zlínsko

E-pusa

Evropská databankaElektronický katalog sociálních služeb ve Zlínském kraji

SPRÁVA WEBU

Pokud byste měli nějaké náměty, pochvaly, či připomínky ohledně nových webových stránek, tak je můžete zasílat elektronicky na admin.drzkova@seznam.cz  nebo lubomir.marusak@seznam.cz.

Zasílat můžete také vlastní články do aktualit, plakáty na kulturní akce, inzerce či reklamy.

 

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Domácí zabijačka

V pátek a v sobotu 6. a 7. března celou Držkovou provoněla vůně vařeného masa a zabijačkových specialit. Parta místních nadšenců totiž uspořádala pro všechny z obce Domácí zabijačku. Příprava všech produktů započala v pátek již o půl sedmé ráno, kdy se zatopilo pod všemi třemi kotli. Následovalo čištění a porcování masa a samotné vaření. V průběhu dne se vytvořilo pod odborným dohledem místního dovedného řezníka mnoho dobrot - tlačenky, jitrnice, obcházkový prejt a černá polévka prdelačka. Všechno se pak muselo řádně do noci vychladit. Druhý den brzy ráno se opět zatopilo pod kotli, tentokráte již jen pod dvěma, ve kterých se vařilo další maso. Zhruba od desíti hodin začaly pomalu přicházet zástupy lidí ocenit naši snahu. Někteří si rovnou odnesly naše produkty domů, jiní s námi chvíli pobyli a pojedli horkou světlou, nebo tmavou polévku a čerstvě vytažené maso z kotle. K posezení pak byla přichystána hasičská garáž s množstvím laviček a stolů. Akce se setkala opět s nevídaným úspěchem, všechno se snědlo a prázdné hrnce a vanky byly důkazem, že naše výrobky musely chutnat. Velký dík patří všem, kteří jakkoliv přiložili ruce k dílu, zapůjčili nám potřebné vybavení, panu Dračkovi za věnování trnkové medicíny a především těm, kteří nás v sobotu přišli podpořit.

Stránka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stránka