Datum a čas

Dnes je pátek, 19. 1. 2018, 2:28:55

Sdružení obcí DKV

Dobrovolné sdružení obcí DKV

JÍDELNÍČEK

AKTUÁLNÍ JÍDELNÍČEK MŠ DRŽKOVÁ

Zlínský deník

Aktuální zprávy z našeho regionu nalezne na:

Zlínský deník - odkaz

Horní Podřevnicko

Stále čerstvé pozvánky na akce v regionu Slušovicka a Vizovicka naleznete na:

Horní podřevnicko

Východní Morava

Východní Morava

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Czech English French German Italian Polish Russian Spanish

Svátek

Svátek má Doubravka

Zítra má svátek Ilona

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Aktuální počasí

Počasí dnes:

19. 1. 2018

oblacnosde

Bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, od 400m srážky sněhové. Denní teploty 0 až 4°C. Noční teploty -1 až -5°C.

Přehrát/Zastavit Další

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Když v lednu včely vyletují, to nedobrý rok ohlašují.

Pranostika na akt. den

Když na Alžbětu sněží, sníh dlouho poleží.

Východ a západ slunce

Slunce vychází:07:33

Slunce zapadá:16:26

Odkazy

Živé obce

Interaktivní malovaná mapa Zlínsko a Luhačovicko

TV Zlínsko

E-pusa

Evropská databankaElektronický katalog sociálních služeb ve Zlínském kraji

SPRÁVA WEBU

Pokud byste měli nějaké náměty, pochvaly, či připomínky ohledně nových webových stránek, tak je můžete zasílat elektronicky na admin.drzkova@seznam.cz  nebo lubomir.marusak@seznam.cz.

Zasílat můžete také vlastní články do aktualit, plakáty na kulturní akce, inzerce či reklamy.

 

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Domácí zabijačka

V pátek a v sobotu 6. a 7. března celou Držkovou provoněla vůně vařeného masa a zabijačkových specialit. Parta místních nadšenců totiž uspořádala pro všechny z obce Domácí zabijačku. Příprava všech produktů započala v pátek již o půl sedmé ráno, kdy se zatopilo pod všemi třemi kotli. Následovalo čištění a porcování masa a samotné vaření. V průběhu dne se vytvořilo pod odborným dohledem místního dovedného řezníka mnoho dobrot - tlačenky, jitrnice, obcházkový prejt a černá polévka prdelačka. Všechno se pak muselo řádně do noci vychladit. Druhý den brzy ráno se opět zatopilo pod kotli, tentokráte již jen pod dvěma, ve kterých se vařilo další maso. Zhruba od desíti hodin začaly pomalu přicházet zástupy lidí ocenit naši snahu. Někteří si rovnou odnesly naše produkty domů, jiní s námi chvíli pobyli a pojedli horkou světlou, nebo tmavou polévku a čerstvě vytažené maso z kotle. K posezení pak byla přichystána hasičská garáž s množstvím laviček a stolů. Akce se setkala opět s nevídaným úspěchem, všechno se snědlo a prázdné hrnce a vanky byly důkazem, že naše výrobky musely chutnat. Velký dík patří všem, kteří jakkoliv přiložili ruce k dílu, zapůjčili nám potřebné vybavení, panu Dračkovi za věnování trnkové medicíny a především těm, kteří nás v sobotu přišli podpořit.

Stránka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stránka