Datum a čas

Dnes je úterý, 25. 7. 2017, 16:31:12

JÍDELNÍČEK

AKTUÁLNÍ JÍDELNÍČEK MŠ DRŽKOVÁ

Zlínský deník

Aktuální zprávy z našeho regionu nalezne na:

Zlínský deník - odkaz

Horní Podřevnicko

Stále čerstvé pozvánky na akce v regionu Slušovicka a Vizovicka naleznete na:

Horní podřevnicko

Východní Morava

Východní Morava

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Czech English French German Italian Polish Russian Spanish

Svátek

Svátek má Jakub

Zítra má svátek Anna

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Aktuální počasí

Počasí dnes:

25. 7. 2017

zata

Bude oblačno až zataženo. Denní teploty 17 až 21°C. Noční teploty 14 až 10°C.

Přehrát/Zastavit Další

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Co červenec neupeče, to již srpnu neuteče.

Pranostika na akt. den

Do Jakuba zelíčko, po Jakubě zelí.

Východ a západ slunce

Slunce vychází:05:10

Slunce zapadá:20:40

Odkazy

Živé obce

Interaktivní malovaná mapa Zlínsko a Luhačovicko

TV Zlínsko

E-pusa

Evropská databankaElektronický katalog sociálních služeb ve Zlínském kraji

SPRÁVA WEBU

Pokud byste měli nějaké náměty, pochvaly, či připomínky ohledně nových webových stránek, tak je můžete zasílat elektronicky na admin.drzkova@seznam.cz  nebo lubomir.marusak@seznam.cz.

Zasílat můžete také vlastní články do aktualit, plakáty na kulturní akce, inzerce či reklamy.

 

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Domácí zabijačka v Držkové 2016

V pátek a sobotu 4. a 5. března 2016 proběhl již třetí ročník Domácí (obecní) zabijačky, kterou opět uspořádali místní nadšenci. Už dříve se tato akce setkala s velkým ohlasem, neboť v mnoha domácnostech se již prase nezabíjí. Díky této obecní akci mají možnost pochutnat si do sytosti na zabijačkových dobrotách místní i přespolní. V pátek již od sedmi hodin ráno bylo okolo hasičské zbrojnice velmi rušno – zatápělo se pod kotli, čistilo a porcovalo maso. Po celý den pak místní zručný řezník strýc Gavenda dohlížel na výrobu mnoha dobrot – tlačenek, jitrnic, obcházkového prejtu a černé polévky prdelačky. Hotové výrobky se pak řádně chladily až dlouho do večera. Na druhý den v sobotu celý maraton pokračoval. Ráno opět započalo zatopením pod kotli, ve kterých se vařila druhá várka masa. Kolem desáté pak začali přicházet první lidé, kteří se již nemohli zabijačkových pochoutek dočkat. Brzy byly všechny dobroty z předchozího dne vyprodány a čekalo se jen na horké maso z kotle. K posezení byla připravena hasičská garáž s lavičkami a stoly. Máme velkou radost z toho, že se tato naše držkovská akce těší stále většímu zájmu. Přestože jsme měli masa a výrobků z něj oproti minulému roku připraveno více, zbyly nám opět jen prázdné kotle a hrnce. Velký dík patří všem, kteří jakkoliv přiložili ruce k dílu, zapůjčili nám potřebné vybavení a také těm, kteří nás v sobotu přišli podpořit. 

Stránka


Stránka