Navigace

Obsah

Domácí zabijačka

V pátek a v sobotu 6. a 7. března celou Držkovou provoněla vůně vařeného masa a zabijačkových specialit. Parta místních nadšenců totiž uspořádala pro všechny z obce Domácí zabijačku. Příprava všech produktů započala v pátek již o půl sedmé ráno, kdy se zatopilo pod všemi třemi kotli. Následovalo čištění a porcování masa a samotné vaření. V průběhu dne se vytvořilo pod odborným dohledem místního dovedného řezníka mnoho dobrot - tlačenky, jitrnice, obcházkový prejt a černá polévka prdelačka. Všechno se pak muselo řádně do noci vychladit. Druhý den brzy ráno se opět zatopilo pod kotli, tentokráte již jen pod dvěma, ve kterých se vařilo další maso. Zhruba od desíti hodin začaly pomalu přicházet zástupy lidí ocenit naši snahu. Někteří si rovnou odnesly naše produkty domů, jiní s námi chvíli pobyli a pojedli horkou světlou, nebo tmavou polévku a čerstvě vytažené maso z kotle. K posezení pak byla přichystána hasičská garáž s množstvím laviček a stolů. Akce se setkala opět s nevídaným úspěchem, všechno se snědlo a prázdné hrnce a vanky byly důkazem, že naše výrobky musely chutnat. Velký dík patří všem, kteří jakkoliv přiložili ruce k dílu, zapůjčili nám potřebné vybavení, panu Dračkovi za věnování trnkové medicíny a především těm, kteří nás v sobotu přišli podpořit.

Stránka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stránka