Navigace

Obsah

Domácí zabijačka v Držkové 2016

V pátek a sobotu 4. a 5. března 2016 proběhl již třetí ročník Domácí (obecní) zabijačky, kterou opět uspořádali místní nadšenci. Už dříve se tato akce setkala s velkým ohlasem, neboť v mnoha domácnostech se již prase nezabíjí. Díky této obecní akci mají možnost pochutnat si do sytosti na zabijačkových dobrotách místní i přespolní. V pátek již od sedmi hodin ráno bylo okolo hasičské zbrojnice velmi rušno – zatápělo se pod kotli, čistilo a porcovalo maso. Po celý den pak místní zručný řezník strýc Gavenda dohlížel na výrobu mnoha dobrot – tlačenek, jitrnic, obcházkového prejtu a černé polévky prdelačky. Hotové výrobky se pak řádně chladily až dlouho do večera. Na druhý den v sobotu celý maraton pokračoval. Ráno opět započalo zatopením pod kotli, ve kterých se vařila druhá várka masa. Kolem desáté pak začali přicházet první lidé, kteří se již nemohli zabijačkových pochoutek dočkat. Brzy byly všechny dobroty z předchozího dne vyprodány a čekalo se jen na horké maso z kotle. K posezení byla připravena hasičská garáž s lavičkami a stoly. Máme velkou radost z toho, že se tato naše držkovská akce těší stále většímu zájmu. Přestože jsme měli masa a výrobků z něj oproti minulému roku připraveno více, zbyly nám opět jen prázdné kotle a hrnce. Velký dík patří všem, kteří jakkoliv přiložili ruce k dílu, zapůjčili nám potřebné vybavení a také těm, kteří nás v sobotu přišli podpořit. 

Stránka


Stránka